fbpx

Tilannekatsaus 10/2020

Tilannekatsaus

Lokakuu meni jälleen vauhdikkaasti eteenpäin ja tuntuukin että syksy on ollut kiireinen. Ylimääräistä aikaa ei juuri ole ollut harrastuksiin ja oman elämän sotkut ovat tuoneet hieman lisää kuormaa. Taloudellisesti tuntuu ettei säästäminen nyt suju, enkä saa budjettia hallintaan, seuraan kyllä menoja YNAB sovelluksella mutta hirveän hyvä suunnitelma minulla ei siinä ole ollut. Kryptovaluuttejen kanssa olen ottanut hieman aikalisää, enkä ole tehnyt sillä rintamalla muut kuin seurannut omistamani CRO valuutan laskemista, arvosta on hävinnyt jo noin puolet.

Lokakuun aikana varallisuus ei merkittävästi kasvanut, mutta velkaa tuli lisää. Joudun uusimaan työpisteeni, selkä ei kestänyt enempää työskentelyä ei ergomisessa, mietin pitkään kumpi kannatta, käyttää tuo pieni hätäkassa, vai ostaa pöytä osamaksulla. Päädyin osamaksuun koska katsoin tärkeämmäksi pitää hätäkassan toistaiseksi, milloin tahansa voi kuintekin maksaa tuon osamaksun pois hätäkassalla.

Suunta on kuitenkin ylöspäin, motivaatio on edelleen olemassa mennä tätä matkaa eteenpäin.

Lokakuu oli melkoista kulutusjuhlaa siinä mielessä että olimme lomalla reissussa joka vei ison osan budjetista, tämän olisi voinu välttää sillä että olisi budjetoinut paremmin tuloja jo aikaisemmin. Budjetoinnin opettelu on vaikeampaa kuin olisin uskonut, ja YNAB:in malli jossa kaikki rahat allokoidaan etukäteen on looginen, ei se sovi luonteelle ja tarkoittaa uuden oppimista että pystyy noudattamaan sitä.

Luottokorttien osalta ollaan edelleen tilanteessa jossa niitä en käytä ja mietinkin tässä Visan sulkemista kokonaan, se ainakin varmistaisi ettei tule kerrytettyä velkaa yhtään enempää kuin pystyy joka kuukausi maksamaan.
Marraskuun aikana on tarkoitus tehdä vielä yksi reissu, tähän reissuun minulla on erikseen säästettynä rahat.

Lokakuun aikana, ei merkittäviä muutoksia tullut varallisuudessa. Kryptovaluutat laskivat ja sitä kautta arvo tietysti laski mutta sitä kompensoi tietysti uudet säästöt ja sijoitukset joita olen tehnyt. Hätäkassan lisäksi en ole vielä saanut puskuria varsinaisesti muodostettua. Kryptovaluutat on edelleen sidottuna määräiseen tallennukseen jonka uusin taas kuukaudeksi.

Kaikkiaan siis olen päässyt eteenpäin mutta haasteitakin on ja parempi ote budjetin seurantaan on tarpeellinen tämän kuukauden aikana.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *