fbpx

Sortter yhdistelylaina

Kaupallinen yhteistyö

Lainoistahan pääsee eroon ne maksamalla, ei sen pitäisi olla sen vaikeampaa? Kuitenkin jos lainoja on paljon eri paikkoihin, pitää miettiä onko järkevämpää (ja mahdollista) yrittää ensin yhdistää lainat vai maksamaan niitä erillisinä lainoina.

Omalta osalta lähdin liikkeelle käytännössä alunperin hakemalla yhdistelylainaa jolla maksoin pois pienempiä lainoja ja velkoja niin että ylimääräiset kulut pienenisivät mahdollisimman paljon.

Miksi ja milloin yhdistelylaina kannattaa ottaa?

Lainojen yhdistäminen pienentää lainanhoitokuluja, jolloin maksettavaksi jää vain yhdet käsittelumaksut, otetaan vaikka edellisessä kirjoituksessa esimerkkinä olleet lainat, jos kyseisten lainojen kulut olisivat vaikka 20€ kuukaudessa ja keskimääräinen korko 9,5%. Yhdistelylainan kulut, riippuen rahoittajasta, voivat olla esimerkiksi 5€ kuukaudessa ja korko 8%, laittamalla pelkästään tuo erotuksena oleva 15€ nopeutuu lainojen pois maksaminen ja säästät selkeästi koroissa joka kuukausi, kun maksettavaksi jää vain yksi laina ja yhden lainan kustannukset. Pienempien lainakustannusten myötä suurempi osa lainanlyhennyksistä kohdistuu jatkossa velan maksuun, jolloin laina myös lyhenee nopeammin.

Lainat kannattaa yhdistää:
  • Pienemmät lainakustannukset – säästöä koroissa ja kuluissa
  • Alhaisemmat korot ja kulut – laina lyhenee nopeammin
  • Vain yhden lainan kuukausierä – talouden budjetointi helpottuu
  • Joustava maksusuunnitelma – kuukausierän sovittaminen omaan talouteen on helpompaa

Lainojen yhdistämisessä on kyse olemassa olevien lainojen tai luottokorttien korvaamisesta yhdellä edullisemmalla luotolla, ja yksi nopea ja helppo tapa saada yhdistelylaina on käyttää palvelua joka tarjoaa lainojen kilpailutusta, vaikkapa Sortter.fi palvelua.

Sortter mahdollistaa myös muiden kuin yhdistelmälainojen kilpailuttamisen, esimerkiksi asuntolainan kilpailutus onnistuu palvelun kautta.

Sortter on kotimainen yritys joka on perustettu 2018, eli kyseessä on vielä nuori tulokas lainavertailupalveluissa, eli he eivät itse tarjoa mitään luottoja vaan kilpailuttavat yhteistyökumppaneidensa rahoitusvaihtoehdot löytääkseen hakijalle parhaat tarjoukset. Sortteri on pyrkinyt aktiivisesti kasvamaan ja toimivatkin nyt jo useammassa maassa. Sortter on myös panostanut mainontaan parantaakseen tunnettavuuttaan, varmaan moni blogin lukijoista on törmännyt Sortterin mainokseen, jossa on heidän pääekonomistinsa kertomassa lainojen kilpailutuksen kannattavuudesta parhaan mahdollisen koron saamiseksi.
Sortter pyrkii myös erottumaan muista palveluista antamalla parhaan koron takuun, jossa he hyvittävät lainojen hinta erotuksen mikäli lainan ottamisen jälkeen toista kautta saa paremman tarjouksen heidän yhteistyökumppaniltaan. Tämä on tietysti kiva lisä palvelussa, ja tukee mielestäni viestiä joka verkkosivuiltakin tulee esille, eli asiakaslähtöisyys.

Millainen Sortterin palvelu sitten on ja miten se toimii?

Ainakin oman kokemukseni mukaan suoraviivainen ja selkeä, lainan kilpailutukseen tarvittavat tiedot kerätään vaihe vaiheelta, ilman turhia kysymyksiä.
Kilpailutus alkaa menemällä Sortterin lainalaskuriin ja määrittämällä haettava lainasumma ja laina-aika.
Laskuri antaa arvioidun kuukausilyhennyksen jota voi käyttää arvioimaan säästöjä joita yhdistelylainalla voisi saada, lopullinen hyöty tietysti selviää vasta kun viralliset lainatarjoukset tulevat niiltä rahoituskumppaneilta jotka tekevät tarjouksen.

Sortter lainalaskuri


Kannattaa myös huomioida uusien lainojen osalta voimassa oleva rajaus, 30.9.2021 asti lainan korko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 % joka voi tuoda lisääkin säästöjä tälle vuodelle mutta tarkkana pitää olla mikä korko tarjouksissa on 1.10.2021 alkaen.

Lainatarjousten saamiseksi on täytettävä ensin perustiedot lainan tarkoituksesta, hyväksytään Sortterin palveluun liittyvät ehdot ja annetaan lupa tarkistaa luottotiedot Asiakastieto Oy:n järjestelmistä.

Lisäksi täytetään tyypillisesti lainoissa kerättävät taustatiedot; hakijasta, työnantajasta, asumisesta sekä muista olemassa olevista lainoista, joita pankit ja rahoituslaitokset tarvitsevat lainapäätöstään varten. Mahdollinen yhteishakija lisätään vasta hakemuksen lopussa.
Kaikki tiedot kerätään yllä olevan kuvan kaltaisilla sivuilla ja hakemuksen täyttäminen on sujuvaa, jos tiedot lainoista ja tilinumero ovat käsillä, ei hakemuksen tekemiseen mene muutamaan minuuttia pidempää.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saatat saada heti tarjouksia ja voit myös milloin tahansa palata sivuille tarkistamaan uudet lainatarjoukset ja pystyt sivuilla vertailemaan helposti sinulle tulleita tarjouksia ja niiden korkoja. Tarjousten pyytäminen ei sido ottamaan lainaa ja jos et saa mielestäsi sopiva tarjousta, voit jättää tarjoukset käyttämättä, vasta erikseen hyväksymällä tarjouksen, sitoudut siihen.

Suosittelen tarkistamaan mikä oma tilanne on, kannattaisiko yhdistelylaina ja hyödyntää Sortterin palvelua selvittääkseen miten paljon koroissa ja kuluissa säästäisi mikäli maksaa vain yhtä suurempaa lainaa. Sortterin kautta pystyt helposti vertailemaan tarjousten todellisia vuosikorkoja, eli kaikki lainan kulut huomioivaa lukemaa.