fbpx

Syyskuun ajatuksia ja tilanne

Autunm leaves
Autunm leaves

Kirjoittelinkin tuonne talous sivulle, jossa on tarkempi yhteenveto omasta tilanteesta jo päivitystä miltä tilanne elokuun jälkeen näyttää, kulutuksen, velkojen ja varallisuuden suhteen. Syyskuussa tarkoitus on sitoutua tehtyyn budjettiin ja siihen päästäkseni, joudun käytännössä joka päivä tarkistamaan paljonko minulla on rahaa käytettävissä.

Avasin myös erillisen tilin jonka kautta kaikki laskut menevät maksuun nyt eräpäivän mukaan, suurin osa laskuista pitäisi tulla verkkolaskuina jatkossa, oma työ oli saada käännettyä laskut tuonne, enkä ole ihan varma onko kaikki vieläkään tilattuna mutta sitä mukaan kun uusia laskuja ilmestyy, pitää yrittää saada ne käännettyä verkkolaskuksi. Ihmetyttää kyllä miksi kaikkia laskuja ei vieläkään saa verkkolaskuna.

Hankalinta on malttaa mielensä ja miettiä ostoksia eikä impulsiivisesti ostaa kaikkea ”tarpeellista” heti kun huomaa että tätä minä tarvitsen. Budjetointi auttaa kyllä siihen kun tarkistaa oliko sitä rahaa varattuna ostokseen ennen kuin menee kassalle, eikä vasta jälkikäteen. YNAB on kyllä ollut avuksi tähän kun rahan käyttö on jo suunniteltu ennakkoon ja ”ylimääräiset” varat ovat selkeästi näkyvissä ja tiedossa.

Olen elokuun aikana myös lähtenyt perehtymään lisää kryptovaluuttoihin ja niihin mahdollisena sijoituskohteena, tämä lähti liikkeelle siitä että Matkalla vaurauteen blogissa oli juttua *Crypto.comin korteista, ja niiden eduista, esim Spotify kuukausimaksun hyvittämisestä (max 12,99$) sekä 2% maksuhyvitys kaikista korttiostoista. Kryptovaluutat ovat mielenkiintoinen maailma ja siihen perehtyminen vie aikaa, en ole vielä löytänyt mitään erityisen hyvää suomenkielistä lähdettä, mistä eri valuutoista voisi lukea, joten jos sellainen on tiedossa, vinkkaa ihmeessä.

Koska en varsinaisesti ymmärrä kryptojen toimintalogiikkaa tai arvostuksen määrittämistä niin kysymys on ehkä enemmän lottoamisesta kuin sijoittamisesta, ajatus on ollut laittaa hieman säästöön jäävistä rahoista kuukausittain kiinni joko Crypto.com käyttämään CRO valuuttaan tai johonkin muuhun järkevän oloiseen valuuttaan, esim Bitcoiniin tai Ethereumiin. Jossain mielessä olen varmasti myöhässä jo kryptojen kanssa mutta onhan se kietova ajatus että sijoituksen arvo voi jopa 100-kertaistua muutamissa päivissä. 🙂

Jos kryptovaluutat kiinnostavat, suosittelen tutustumaan tuohon jo edellä mainittuun *Crypto.Com sivustoon ja heidän sovellukseensa. Ainakin ensiaskeleita tuohon maailmaan ottaneen mielestä sovellus ja palvelu ovat selkeitä ja helppokäyttöisiä. Mikäli avaat itsellesi tilin minun linkkini kautta ja tallennat 1000 CRO edestä valuuttaa, meille molemmille maksetaan 50€ hyvitys ja pystyt tilamaan itsellesi myös Crypto.com metallisen Visan.
Liityin tuonne Crypto.com palveluun siis kuukausi sitten, ja tilasin itselleni tuollaisen Visan, joka tulikin postissa kotiin nyt kuun vaihteessa. Kortin tilaaminen vaati tosiaan tallennuksen joka oli noin 120€. Tämän tallennuksen saa takaisin itselleen 6kk jälkeen, tosin silloin myös menettää kortin edut. Koska varat ovat lukittuna, ei ole mitään varmuutta mikä tallennuksen arvo on myöhemmin kun ne vapauttaa, huonolla tuurilla alle tallettu summa ja hyvällä yli sen jolloin tallennukselle on saanut korkoakin. Omalta osalta tilanne näyttää tällä hetkellä hyvälle, sain tosiaan referenslinkin kautta itsekin tuon 50$ tallennuksen ja se kasvatti pääomaani palvelussa vähän lisää. Kryptoilla on ollut hyvä kuukausi takana kaikkiaan tällä hetkellä alkuperäinen tallennus on 202€ arvoinen sisältäen tuon 50€ bonuksen.

Olen Crypto.com sovelluksen kautta seurannut eri kryptojen kursseja ja ei ihan heikkopäisen hommaa ole kryptoihin inventoiminen, yhtenä päivänä kurssit saattavat olla 10% nousussa ja toisena tippua hetkessä 15% ja jokin pienet valuutat elävät vielä enemmän. Mielenkiintoista ja jännittävää se kuitenkin on ja toissalta onni ettei ole isompia summia kiinni tuolla.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *