fbpx

Tilannekatsaus 01/2021

Tilannekatsaus

Uuden vuoden ensimmäinen kuukausi on takana ja matka kohti talouden tasapainoa jatkuu tilannekatsauksen merkeissä. Tammikuun aikana tapahtuikin monia asioita; perustin yrityksen, blogi siirtyi toiselle palveluntarjoajalle ja sain ensimmäiset lisätulot kasaan tältä vuodelta.

Yrityksen perustaminen lähti tarpeesta saada jollain keinolla laskutettua työstä ja tein lyhyen vertailun eri vaihtoehdoista kevyt yrittäjälle ja päädyin *OP kevytyrittäjä palveluun. Merkittävin ero oli mahdollisuus saada suoraan oma Y-tunnus ja vaikka en odota mitään hurjia tuloja yritykselle, mahdollisuus ALV vähennyksiin hankinnoista ja rekisteröinti mahdollisuus kaupparekisteriin painoivat vaa-an OP palvelun suuntaan. Jos kevytyrittäjyys kiinnostaa niin linkin kautta liittymällä saamme molemmat laskuttaa seuraavat 1000€ ilman palvelumaksua (arvo 50€).

Lisätulojen osalta tienasin 200€ ja verojen ja kulujen jälkeen siitä jäi käteen 117€, tavoitehan oli saada kuukausittain 200€ lisätuloja joten en ihan päässyt tavoitteeseen, mutta uskon kyllä mahdollisuuteen saada pientä tasaista tuloa.

Budjetoinnin ja talouden seurannan osalta Kakeibo on harjoittelussa ja YNAB palveluun kirjaan kuluja edelleen. Kakeibon osalta olisi huhtikuussa tarkoitus kirjoittaa hieman yhteenvetoa sen toivuudesta ja verrata mallia enemmän YNABin käyttämiseen.

Seuranta

Tammikuussa varojen ja velkojen suhde ei muuttunut merkittävästi, pientä kehitystä edelleen positiiviseen suuntaan, tammikuun aikana minulla oli jonkin verran myös ylimääräisiä kuluja jotka vaikuttivat miten saan rahaa säästöön.

Tammikuun kulutus oli hieman suunniteltua korkeampi, osittain sen takia että vaihdoin hosting palvelua ja maksoin palvelun vuodeksi eteenpäin, lisäksi menoissa oli uuden harrastuksen aloittamiseen liittyvät kulut joita on myös helmikuussa. Säästöjen osuus nousi hieman edellisestä kuukaudesta.

Ruokabudjetti lähti oikealle suunnalle ja tammikuussa kauppaan meni vain 307€, käymässä isommissa kaupoissa ja vähän suunnittelemalla, ruokalasku pitäisi saada helposti laskettua 200€ tuntumaan.

Tammikuussa ei muutoksia varojen kertymisessä, rahastojen arvo on noussut jonkin verran ja mikrosäästäminen on siirtänyt pieniä summia rahastoihin, aina kun olen käynyt kaupassa.

Puskurissa ollaan edelleen 1000€ tasolla ja matkaa tavoitteen mukaiseen 2021 on vielä pitkä matka. Helmikuussa tilille pitäisi saada siirrettyä 160€ joka tuntuu melko suurelle summalle.