fbpx

Tilannekatsaus 09/2020

Tilannekatsaus

Syyskuu meni melko vauhdilla ja jonkin verran eteenpäin pääsin eteenpäin omien tavoitteiden osalta. Kuluneen kuukauden aikana, en hirveän paljoa ehtinyt keskittyä blogiin vaan työt ja muut askareet veivät ajan. Seurasin kuitenkin talouttani YNAB sovelluksella, ja käytin aikaa perehtyäkseni enemmän kryptovaluuttoihin ja sijoittamiseen yleisesti.
Syyskuun palkan yhteydessä sain myös pienen bonuksen, ja sen turvin pääsin ottamaan isomman askeleen eteenpäin ja sain lyhettyä osamaksuja sekä luottokortilla olevaa velkaa pois, osan bonuksesta laitoin kiinni kryptovaluuttaan.

Syyskuun ylimääräinen lyhennys ja sijoitukset näkyvät seurannassakin pienenä mutta positiivisena muutoksena. Vielä on kuitenkin pitkä matka saada taloutta parempaan kuntoon. Mikään pikamatka tämä ei ole, eikä ole tarkoituskaan olla, vaa enemmänkin ultrajuoksu, sen verran matkaa on vielä jäljellä.

Parasta tässä on kuitenkin ollut aloittamisen ja seurannan antama motivaatio, tuloksia näkyy näinkin lyhessä ajassa ja olo on luottavaisempi siihen ettei tilanne ole mahdoton.

Kulutuksen osalta on kuitenkin vielä töitä, vaikka nyt menot ovat paremmassa seurannassa, budjetin suunnittelu ei tahdo onnistua riittävällä tarkkuudella.
Viihteen ja harrastusten sekä muista menoista pitäisi saada siirrettyvä kulutusta enemmän säästöihin tai lyhennyksiin. Tavoitteena Lokakuulle voisi olla lyhennysten suhde 50%+ ja säästöjen osalta 15%
Yhtenä toimenpiteenä kulutuksen hallintaan, poistin luottokortit käytöstä toistaiseksi. Kaikki ostokset menevät käyttötilin varoista suoraan jolloin ei ainakaan muodostu lisää velkaa.
Lokakuussa on koulujen syysloma ja se vähän nostaa kuluja koska olen lähdössä tyttären kanssa parin päivän reissulle.

Syyskuun aikana, sain hätäkassan muodostettua, ja nyt yllättävät menot pitäisi pystyä rahoittamaan sitä kautta, seuraavana tavoitteena on muodostaa puskurirahastoa ja jakaa se rahastoihin sekä kryptovaluuttaan.
Syyskuussa tein sijoituksen kryptojen osalta, ja tallensin ostamani valuutat Crypto.comin määräaikaiseen tallennukseen, jossa ne ovat nyt kuukauden lukittuna. Ostin siis Crypto.com;in omaa valuuttaa CRO:ta, koska niille saa parhaan koron palvelussa, kuukauden tallennukselle maksetaan 14% vuosikorkoa ja korko tilitetään viikoittain. Sitomalla varat kolmen kuukauden ajalla, korko olisi noussut 16% mutta en halua niin pitkää aikaa pitää varojani lukittuna.

Kaikkiaan siis remontti on lähtenyt ihan mukavasti käyntiin ja tämän kuun aikana toivottavasti on enemmän aikaa kertoa myös muista tapahtumista.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *